Kányádi Sándor: Meddig ér a rigófütty

Ebben a mesegyűjteményében tizennégy mese olvasható. Találhatók benne történetek a természetről, állatokról, és a gyermekkor emlékezetes történéseiről is. Kányádi Sándor meséi nem annyira népmesei jellegűek, sokkal inkább valósághűek. A csattanót, nem a csoda, a varázslat, hanem inkább egy tanulság, vagy emberi találékonyság adja. Érdekes lehet megismerni, hogy hogyan készítsünk fából, vaskarikát, hogyan születik egy közmondás, vagy meddig ér egészen pontosan a rigófütty. A szívmelengető írásokat tartalmazó kötetet, Csíkszentmihályi Berta csodálatos rajzai díszítik.

Katalógusunkban


Bartos Erika: Hoppla meséi

Hoppla nyuszi, Mogyoró a Mókus, és Cini a kisegér, a békék orrfűi lakodalmára indulnak. Igen ám, de hirtelen lerobban az autójuk. Sajnos a javítás három napot vesz igénybe. A három jóbarátot első nap a süni fogadja be, második nap a borz, harmadik nap pedig a kutyus. Amíg az autójuk elkészül, a jólelkű éjszakai szállásadóik közül, minden nap másik állattal mennek kirándulni. Sorra látogatják Pécs nevezetességeit, kedves idegenvezetőik mindegyiket be is mutatják pár szóban. A várakozás napjai alatt, nemcsak új barátságokat kötnek, hanem felejthetetlen kalandokat élnek át, és rengeteg hasznos tudnivalóval gazdagodnak. Végül aztán a lakodalomba is szerencsésen megérkeznek. A szép színes és részletes illusztrációk által megelevenednek szemünk előtt Pécs utcái, terei, híres látnivalói.

Katalógusunkban


Brigitte Weninger: 24 karácsonyi mese

Ti is várjátok már a karácsonyt? A szikrázó fényeket? A csillagszórókat? A meghitt ünneplést? Az ajándékokat? Ebben a gyönyörű mesekönyvben, az advent minden napjára jut egy-egy karácsonyváró, a téli ünnepkörhöz vagy éppen a betlehemi születéshez kapcsolódó mese. A kerettörténet egy manócsaládról szól, ahol a nagypapa, a rá bízott unokáknak mesél el minden reggel egy történetet az emberek világából. A mesék a csodáról, a szeretet erejéről, a Mikulásról, vagy Jézus születéséről szólnak. A kötetet Szabó T. Anna fordította, Eve Tharlet szépséges, bájos, színpompás rajzai díszítik.

Katalógusunkban


Alex T. Smith: A kisegér, aki elhozta a karácsonyt

A huszonnégy és fél fejezetből álló kötet lehetőséget teremt arra, hogy az advent időszakában napról-napra készüljünk fel a közelgő ünnepre. Fülöp, a kisegér azt a nemes feladatot vállalja magára, hogy eljuttassa Olivér levelét a Mikulásnak, nehogy a kisfiú, karácsony este ajándék nélkül maradjon. Küldetése során sok nehézségebe, akadályba ütközik és rengeteg izgalmas kalandot él át, miközben igazi segítőkész barátokra is szert tesz. De ez a könyv nem elégszik meg annyival, hogy elmeséli Fülöp csodás megbízatásának történetét, ez a kötet több ennél. Minden napra tartogat valami kreatív, egyszerűen megvalósítható ajándékötletet és receptet. Ezek, és a szerző elbűvölő, igényes, színgazdag rajzai garantálják, hogy úrrá legyen rajtunk a karácsonyi hangulat.

Katalógusunkban

Az ajánlókat írta: Gerginé Kolok Melinda