Írta: Adorján Mária

Kedves Gyerekek! Bizonyára Ti is tudjátok, hogy nagyon sok jó mesekönyv és ifjúsági regény van. Ha könyveket szeretnék ajánlani nektek, csak azt kell eldöntenem, hogy melyik írót válasszam, tőle pedig melyik könyveit.

Gévai Csillát három okból választottam. A mi könyvtárunk „zöld könyvtár”, vagyis elkötelezett a környezetvédelem mellett. Ez az írónő is az, és remek könyveket írt ebben a témában. Ugyanakkor ír könyveket az olvasásról is, és könyvei olyan érdekesek, szórakoztatóak, hogy több könyvét ajánlják a „Szívünk rajta „programban.

Az írónő műveit úgy ismertem meg, hogy a könyvtárba járó kisebb fiúk gyakran keresték “Amíg utazunk”, “Amíg repülünk”, “Amíg zötyögünk” című könyveit. Kíváncsi lettem, miért tetszik nekik annyira? A sorozat egy családról szól: apa, anya, Doma, Panni és a szomszédok: Bali bácsi, Olgika, és Nanuk (a gyerekek eszkimó barátja). Két részben Budapesttel és közlekedési eszközeivel ismerkedhetünk meg, az „Amíg repülünk” részben pedig repülőgéppel utaznak eszkimó barátjukhoz Alaszkába. Közben számos izgalmas kalandjuk akad, megismerkedhetünk Budapesttel és sok-sok közlekedési eszközzel is.

A család kalandjai folytatódnak a Pozsonyi Pagony Kiadó ”Most én olvasok” sorozatában. A legjobb magyar írók írnak nektek négyrészes sorozatot. Így akár elsős korotoktól negyedikes korotokig követhetitek kedvenceitek kalandjait. Gévai Csilla könyvei: Amíg olvasunk”, elsősöknek, „Amíg kirándulunk”, másodikosoknak. „Amíg nyaralunk” harmadikosoknak,” Amíg megváltjuk a világot” negyedik osztályosoknak szól.

Mindegyiket ajánlom, de az első és a negyedik részről mesélek nektek egy kicsit. „Amíg olvasunk” részben Panni a főszereplő, aki éppen befejezte az első osztályt. Bizonyítványa mellé egy szép könyvet is kap ajándékba, de sajnos az olvasás nem igazán megy neki. Bali bácsi (a szomszéd bácsi) mindenféle érdekes játékot kitalál számára, hogy Panni megszeresse az olvasást. Hogy mit is? – Már az első osztály végén elolvashatod!

A negyedik kötetben, az iskolában környezetvédelmi hetet tartanak. Bali bácsi előadásában sok mindent megtudhatunk arról, hogy mit tehetsz a Földért, az emberiségért. Domát és barátját, Álmost is magával ragadja a lelkesedés, és megalapítják a „Zöld szívűek” társaságát. Olvasd el a könyvet, és ha úgy gondolod, hogy fontos, és te is tenni akarsz környezetünk védelmében, csatlakozz a társasághoz! Addig is jó szórakozást! „Tökéletes könyv ez minden környezetvédő szuperhősnek!”

A könyveket minden alsó tagozatos gyereknek jó szívvel ajánlom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük