Írta: Suller Ildikó Tünde. Rajzolta: Zoltán Mária Flóra, szerkesztette: Lázár Júlia.


„Zsebi mozi” – diafilmajánló aprótalpúaknak

Kedves anyukák és apukák! Ha feltennék a kérdést, hogy vetítettek-e Önöknek diafilmet kisgyermek korukban, biztos vagyok benne, hogy sokuk arca azonnal felderülne! Mindannyian emlékszünk arra, ahogyan a szüleink, nagytesóink elővették a diavetítőt, föltettek egy lepedőt a ruhás szekrényre, vagy szabaddá tettek egy falfelületet. Bedugták a csatlakozót a konnektorba, s miután négyszögletű fény vetült a vászonra/falra, betekerték a diafilmet. Kicsit csavarintottak jobbra-balra az objektíven, és kezdődhetett a varázslat!

Ma már csillagászati árakon lehet hozzájutni mind a géphez, mind a filmekhez. De sebaj! Gyermekeinknek tovább adhatjuk az élményt! Kicsi zsebi belekucorodhat az ölünkbe, rákereshetünk a Dynamic Düdü weboldalára(dydudu.hu), és anya/apa hangjával, a vetítő gombjának tekerése helyett az egér görgőjével már lapozhatjuk is gyermekkori kedvenceinket!

Zelk Zoltán: A három nyúl

Zelk Zoltán klasszikus verses meséjét nagyon sokszor meséltem az apróknak. Könnyen megjegyezhető ez a kedves, vicces történet, így nem csak az esti diavetítésnél, hanem vetkőzéshez, öltözéshez, sétáláshoz, hintázáshoz, fürdéshez és pancsoláshoz egyaránt nagyszerű volt. Sőt! Minden olyan tevékenységnél is kiválóan bevált, ami nem volt kedvelt tevékenysége a kicsinek, és csak hosszú huzavona árán tudtam volna keresztülvinni.

Bizonyára emlékszünk a nyulacskákra, akik pökhendi válaszukkal jól megrémítették a szarkát, aki aztán a fele erdőt megriasztotta, beleértve a vadászt is, aki puskáját eldobva talán még ma is szalad, ha meg nem halt.

Megtekinthető a következő linken:

http://dydudu.hu/diafilm/133/133.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük