A mai nap éppen megfelelő arra / Hogy a hangya Holdra szálljon! / Szánkba cukorkák repüljenek / A varázslat valósággá váljon!”

Döbrentey Ildikó bájos, szeretetteli mesehőseivel ismerkedhettek meg az Égbőlpottyant mesék köteteiből. Én elolvastam, és elolvadtam a csigacsalád történetétől! Csukjátok be a szemeteket, és képzeljétek el, ahogyan salátával a tarisznyájukban, gyorsan lecsúsznak a virágos dombról! Elöl csigamama, utána az öt csigacsemete, hátul a csigáira vigyázó csigapapa. Hallgassátok a dühös forgó szél hangját! „Egyszer voltam nálatok, forgatom a házatok!” És képzeljétek! A legkisebb csiga felfordult házát az éhes tücsök, a csavargó madárka és a vézna nyúl hórukkolta vissza a talpára!

Elolvastam Hideglábú manót, akinek mind a négy pár zoknija kilyukadt. Hogy mit tett? „Most vigyázz kulimász – mondta magának Hideglábú manó -, új zoknit kell vennünk! Vanpénzünk? – nincspénzünk! Sürgősen pénzt kell keresnünk! De mit csináljon egy jólelkű, melegszívű manó, ha nincs szíve pénzt kérni a munkájáért? Nem kér. Lesz-e vajon zoknija? Lesz bizony! Kérjétek apát és anyát, hogy olvassák nektek az Égbőlpottyant meséket!

A könyvajánlót Suller Ildikó írta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük