Írta: Suller Ildikó Tünde

Akár a Mihály-napi vásár jut eszembe a kisfiam óvodájában, akár a Luca-napi vásár a lányom iskolájában, esetleg az adventi vásár bármelyik nagyvárosban, mindig úgy gondolok ezekre az alkalmakra, mint ötletbörzékre. Én nagyon élvezem ezeket az alkalmakat, mert mindig beindul a fantáziám a sok-sok ötletes darabtól! A fő szempontok ilyenkor: Mi az, ami tetszik? Milyen anyagom van hozzá otthon? Min változtatnék? Mit tudok még kihozni belőle? Egy ilyen alkalom után születtek az itt bemutatott „virágtündérek”.

Szükségünk van megfelelő alapra, ami ebben az esetben a tenyér nagyságú lótusz, vagy a wild lili (hobbiboltokban, virágüzletekben kapható), ezekből lesz a tündérek teste. Papír-, vagy fagolyóra, ez lesz a tündérek feje. A többi kelléket szükségtelen leírnom, elég, ha annyit mondok, nézzük meg, mi van a ládafiában otthon. Tetszetős szalagdarab, amit egy ajándékcsomagról őriztünk meg; csipkedarabok innen-onnan, száraz virágdíszek, selyem-, organza-, csipke virágok, fonál-darabok, „makk-kupakok”, tehát bármi, amit szépnek találtunk és megőriztünk – „valamire csak jó lesz” alapon. Ezeken kívül szükségünk lesz ollóra, kétoldalas ragasztóra, ragasztópisztolyra, alkoholos filcre, esetleg tűre, cérnára.

Az elkészítésüket sem kell leírnom lépésről lépésre, inkább csak egy-két trükköt, tippet ismertetnék.

A lótusz „nyakára” borítsunk bolerót, amit könnyedén kerekíthetünk egy tetszetős, drótmerevítésű szalagdarabból. A megfelelő hosszúságú szalag két végét rögzítsük az anyag fonákján kétoldalas ragasztóval, majd az egyik szélének drótszálán húzzuk össze az anyagot. Összetekerjük a drótszálakat, a felesleges darabot levágjuk, s az így elkészült pelerint rögzíthetjük is az alapra. A lótusz széles aljára vékonyabb csipkét, farkasfogat, szatén-szalagot, stb. ragaszthatunk. A fej felső felére kétoldalas ragasztóval, csigavonalban ragasszuk rá a fonál/paszomány hajat, majd féloldalasan biggyesszük rá a csipkevirág kalapot. Rajzoljunk szemet, szájat, arcpírt – kész!

Ezt az adventi időszakban variálhatjuk úgy is, hogy bolerónak karácsonyi mintás szalagot használunk, aranyszínű paszományt ragasztunk a lótusz aljára, a fejére kalap helyett glória kerül, hátul kis szárnyakat kap – így lesz a tündérből angyal!

Könyvajánló:

Termésfigurák

Ötletek termésekből

Vidám termésfigurák

Manók, angyalkák termésekből

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük