Bartoló tavasszal készült el, még hunyorgott a napfénytől, amikor szemügyre vehette az őt körülvevő világot. A kis markoló „igen csinosra sikeredett: sárga vezetőfülkéjéről visszaverődtek a napsugarak, gumikerekein a barázdák még teljesen tiszták voltak, kotrókanala leeresztve várta, hogy felemelhessen egy kupac földet.” Földmunkára tervezték. Egy kiállításon annyira megtetszett egy úrnak, hogy megvette, s egy metróépítésre vitte. Gép társai kedvesen fogadták, Bartoló szívesen segített, jól végezte a dolgát.

„-Te aztán ügyesen rakodsz Bartoló!” – dicsérte őt Donborgó, a forgókotró. Pista, a gépkezelő is elégedett volt vele. Ugye, milyen jó érzés, ha kedvesek veletek az emberek? Biztosan ti is szeretitek, ha megdicsérnek benneteket! Titeket miért dicsértek meg legutoljára? Örültetek-e? Melegedett-e a szívetek környéke? Jujj! Biztosan! Ugye, milyen jó?

A kis markoló szerzőjével személyesen találkozhattok január 25-én szombaton, a Gurulós napon, a József Attila Megyei Könyvtár Szent Borbála téri gyerekkönyvtárában!

Hozzátok magatokkal kedvenc autótokat, parkoljátok le, parkolási díjként a kedvenceitekről készült rajzotokat kérjük!

Versenyeztetni is fogjuk őket, meglátjuk, melyik jármű gurul a legmesszebbre!

Gyertek!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük